Veelgestelde vragen

Kan ik een woning van de Alliantie kopen?

Ja, dat kan zeker. Als je ten minste van plan bent om er zelf te gaan wonen. Wij verkopen niet aan beleggers. Daarnaast moet je door de biedprocedure komen en de financiering rondkrijgen. Meer informatie lees je op: wat komt er kijken bij het kopen van een woning.

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Dat hangt van een aantal dingen af. De woning moet een verkooplabel hebben en er moet nog ruimte zijn om de woning te verkopen. Wij maken hierover afspraken met de gemeente en krijgen een maximumaantal woningen die per jaar verkocht mogen worden. 

Ik heb mijn huurwoning bij jullie gekocht. Nu is er iets stuk. Wat nu?

Op het moment dat je een woning bij de Alliantie huurt, kunnen reparatieverzoeken aan ons worden doorgegeven. Op het moment dat jij eigenaar bent van de woning, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. In het geval van een appartement kan het zijn dat een aantal onderhoudswerkzaamheden binnen jouw Vereniging Van Eigenaren valt.

Verkoopt de Alliantie woningen met Koopgarant?

In principe verkopen wij geen woningen meer met Koopgarant. Er zijn echter uitzonderingen; het complex aan de Olivier B. Bommelhof in Almere wordt nog wel verkocht met Koopgarant. Wil jij jouw eerder aangekochte koopgarantwoning verkopen? Stuur ons gerust even een mailtje! Dit kan via verkoop@de-alliantie.nl. Als je duidelijk aangeeft dat het gaat om de verkoop van een Koopgarantwoning, dan zorgen wij dat die bij de juiste persoon uitkomt.

Krijg ik als Alliantie huurder voorrang bij het kopen of huren (middensegment of vrije sector) van een woning?

Ja! Lees meer over de voorrangsregeling.

Ik verlaat mijn huurwoning. Kan ik een nieuwe huurder voordragen?

Dit is niet mogelijk. Per 01 mei 2020 geldt deze regel voor alle regio's. Het is namelijk zo dat kandidaten die een sociale huurwoning achterlaten altijd voorrang hebben. Ook bij eenzijdige opzeggingen binnen het huurcontract, kan de achterblijvende huurder niet langer door middel van een voordracht met een nieuwe huurder op het contract komen.

Kan ik huurverlaging aanvragen voor een middensegment of vrije sector huurwoning?

Helaas is dit niet mogelijk. Bij een inkomensdaling kun je wellicht de mogelijkheid onderzoeken of je recht hebt op woonkostentoeslag. Dit is een tijdelijke bijdrage van de gemeente als het inkomen door omstandigheden is gedaald om de vrije sector huur of hypotheek te betalen. Informeer bij je gemeente of je hier recht op hebt.

Ik heb een klacht over een makelaar. Bij wie kan ik dit neerleggen?


Stuur een mail naar verkoop@de-alliantie.nl. Wij gaan je klacht dan in behandelingnemen en komen er bij je op terug.

Hoe vind ik een garage of parkeerplaats in Amsterdam, Almere, Amersfoort of Hilversum?

Vrij te verhuren garages en parkeerplaatsen worden aangeboden op de website www.benopzoek.nl. Via deze website kunt u meteen reageren op het aanbod. U hoeft niet ingeschreven te zijn bij WoningNet om te kunnen reageren. 

Ik heb belangstelling in het huren van een garage of parkeerplaats, hoe gaat dit in zijn werk?

Via de advertentie op www.benopzoek.nl kunt u direct reageren op ons aanbod. Wij verzoeken u het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen en te voorzien van: 

  • Voor personen: naw-gegevens, IBAN-nummer, kenteken (indien van toepassing) en gewenste huuringangsdatum.
  • Voor bedrijven: een uittreksel uit het Handelsregister (Dit uittreksel kunt u aanvragen bij de Kamer van Koophandel), IBAN-nummer en gewenste huuringangsdatum.

De Alliantie controleert uw gegevens en kredietwaardigheid. Op basis van deze informatie kan De Alliantie u, zonder opgaaf van reden, als kandidaat weigeren?

Alle parkeergelegenheden zijn geadverteerd onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen. De Alliantie behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen een parkeerplaats niet aan u te verhuren.

Kan ik een garage of parkeerplaats ook eerst bezichtigen? 

In veel gevallen is het mogelijk de garage of parkeerplaats te bezichtigen, deze afspraak wordt in overleg met u ingepland tijdens kantooruren. In sommige parkeergarages is het mogelijk een individuele parkeerplaats te kiezen, op basis van beschikbaarheid.

Binnen welke termijn krijg ik respons op mijn reactie? 

De Alliantie streeft ernaar binnen 3 werkdagen te reageren op uw bericht. Indien alle gegevens akkoord zijn maakt De Alliantie een afspraak met u over het tekenen van de huurovereenkomst en het in ontvangst nemen van het toegangsmiddel (indien van toepassing). De Alliantie behoudt zich het recht voor om aanvullende gegevens te vragen.

Wanneer is de overeenkomst definitief?

De huurovereenkomst is definitief zodra wij uiterlijk de dag voor de huuringangsdatum de volledig ondertekende huurovereenkomst hebben ontvangen en u de eerste verhuurnota heeft betaald.

Ontvangen wij  geen getekende overeenkomst van u retour na bovengenoemde datum? Dan vervalt deze huurovereenkomst en het recht dit adres aan te huren. U kunt geen rechten meer ontlenen aan alle eerder gemaakte afspraken.

Wat is de minimale huurperiode van een parkeerplaats?

De huurperiode voor een parkeerplek is minimaal 3 maanden. Daarna is de huur per maand opzegbaar. 

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Nee, dat mag niet. U mag een garage alleen gebruiken voor het stallen van een voertuig en voor opslag (niet voor een bedrijf). Wilt u een bedrijfsruimte huren? Actueel aanbod van De Alliantie kunt u vinden op www.benopzoek.nl 

Wat kost een garage of parkeerplaats?

In de advertentie op www.benopzoek kunt u precies nalezen wat de huurprijs van de garage of parkeerplaats is en met welke bijkomende kosten u rekening moet houden. Bij het huren van een losse garage of parkeerplaats dient u rekening te houden met de eenmalige administratiekosten ad € 21.

Hebben de garages een aansluiting voor elektra?

Niet alle garages beschikken over een aansluiting voor elektra. Of dit wel of niet het geval is, kunt u nalezen op www.benopzoek.nl. 

Kan ik mijn bedrijf ook een parkeerplaats of garage huren van De Alliantie?

Wilt u op naam van uw bedrijf een parkeerplaats huren, dan zal deze altijd worden belast met BTW ongeacht of u een (sociale) woning huurt van De Alliantie.