Veelgestelde vragen

Kan ik een woning van de Alliantie kopen?

Ja, dat kan zeker. Als je ten minste van plan bent om er zelf te gaan wonen. Wij verkopen niet aan beleggers. Daarnaast moet je door de biedprocedure komen en de financiering rondkrijgen. Meer informatie lees je op: wat komt er kijken bij het kopen van een woning.

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Dat hangt van een aantal dingen af. De woning moet een verkooplabel hebben en er moet nog ruimte zijn om de woning te verkopen. Wij maken hierover afspraken met de gemeente en krijgen een maximumaantal woningen die per jaar verkocht mogen worden. Als jij dit jaar jouw woning niet kunt kopen, dan wellicht volgend jaar. Heb je interesse om jouw woning te kopen? Laat het ons weten door te mailen naar verkoop@de-alliantie.nl.

Ik heb mijn huurwoning bij jullie gekocht. Nu is er iets stuk. Wat nu?

Op het moment dat je een woning bij de Alliantie huurt, kunnen reparatieverzoeken aan ons worden doorgegeven. Op het moment dat jij eigenaar bent van de woning, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. In het geval van een appartement kan het zijn dat een aantal onderhoudswerkzaamheden binnen jouw Vereniging Van Eigenaren valt.

Verkoopt de Alliantie woningen met Koopgarant?

In principe verkopen wij geen woningen meer met Koopgarant. Er zijn echter uitzonderingen; het complex aan de Olivier B. Bommelhof in Almere wordt nog wel verkocht met Koopgarant. Wil jij jouw eerder aangekochte koopgarantwoning verkopen? Stuur ons gerust even een mailtje! Dit kan via verkoop@de-alliantie.nl. Als je duidelijk aangeeft dat het gaat om de verkoop van een Koopgarantwoning, dan zorgen wij dat die bij de juiste persoon uitkomt.

Krijg ik als Alliantie huurder voorrang bij het kopen of huren (middensegment of vrije sector) van een woning?

Ja! Lees meer over de voorrangsregeling.

Ik verlaat mijn huurwoning. Kan ik een nieuwe huurder voordragen?

Dit is niet mogelijk. Per 01 mei 2020 geldt deze regel voor alle regio's. Het is namelijk zo dat kandidaten die een sociale huurwoning achterlaten altijd voorrang hebben. Ook bij eenzijdige opzeggingen binnen het huurcontract, kan de achterblijvende huurder niet langer door middel van een voordracht met een nieuwe huurder op het contract komen.

Kan ik huurverlaging aanvragen voor een middensegment of vrije sector huurwoning?

Helaas is dit niet mogelijk. Bij een inkomensdaling kun je wellicht de mogelijkheid onderzoeken of je recht hebt op woonkostentoeslag. Dit is een tijdelijke bijdrage van de gemeente als het inkomen door omstandigheden is gedaald om de vrije sector huur of hypotheek te betalen. Informeer bij je gemeente of je hier recht op hebt.

Ik heb een klacht over een makelaar. Bij wie kan ik dit neerleggen?

Stuur een mail naar verkoop@de-alliantie.nl. Wij gaan je klacht dan in behandelingnemen en komen er bij je op terug