Woontrends 2018: haal de natuur naar binnen!

Het jaar is voorbij gevlogen en het duurt niet lang meer voordat 2018 voor de deur staat. Hoog tijd om eens te kijken naar de woontrends van het nieuwe jaar. Eén ding is zeker: het draait allemaal om de natuur.

Trend 1: groen, groener, groenst

De eerste trend is wellicht geen nieuwe, maar wel een hele belangrijke trend: groen in je interieur. In 2017 zagen we al dat steeds meer mensen planten aan hun interieur toevoegden. Ook in 2018 blijven planten de manier om de natuur en ons interieur met elkaar te verbinden. Dit gebeurt niet alleen door planten aan te schaffen, maar ook door illustraties en accessoires met botanische prints toe te voegen aan de woning.

Trend 2: aaibare materialen

Het gebruik van aaibare materialen is perfect te combineren met de eerste trend. Zo kan je de botanische prints in je woning aanvullen met enkele zachte materialen, zoals fluweel. Maar ook een zacht vloerkleed of ‘fluffy’ kussentjes zijn niet meer weg te denken in 2018.

Trend 3: natuursteen

Natuurlijke producten op een luxe manier verwerken in je woning: ook dat wordt een woontrend in 2018. Door natuursteen te verwerken in je interieur creëer je een luxeuse sfeer in huis. Natuurstenen als marmer en graniet zijn daarnaast ideaal te combineren met goudkleurig metaal, zachte stoffen en glanzende accessoires. En wil je het luxe effect creëren zonder een fortuin uit te geven? Tegenwoordig is er genoeg te vinden in betonlook, marmerlook of met de uitstraling van een ander natuursteen.

Niet je hele interieur omgooien

Niet iedereen heeft het geld of de energie om ieder jaar zijn of haar interieur volledig om te gooien. Gelukkig bieden de woontrends van 2018 de mogelijkheid om met kleine aanpassingen al een groot verschil te maken. Natuurlijke invloeden zijn al op een simpele manier te verwerken in je woning. Wil je het liever groots aanpakken? Dat kan natuurlijk ook. We hopen je met deze woontrends simpelweg een idee te geven van de manieren om je woning een nieuwe, frisse stijl te geven. Welke woontrend van 2018 wil jij wel verwerken in je interieur?