Ontdek 7 hippe wijken in Europa

In ieder land zijn er enkele wijken te vinden die net wat hipper zijn dan de rest. Deze wijken kunnen om diverse redenen populair zijn onder de lokale bevolking of een geliefd zijn onder toeristen. We zetten 7 hippe Europese wijken op een rijtje die je als toerist bezocht moet hebben en waar je als local zou willen wonen.

1. Het 10e arrondissement in Parijs, Frankrijk

Het 10e arrondissement in Parijs is van oorsprong een arbeidersdistrict met een industrieel karakter. Tegenwoordig is het een hippe wijk met veel multiculturele diversiteit. Het is ook een wijk van contrasten; er zijn uitgestorven, rommelige straatjes en plekken die bruisen van de levendigheid.

De wijk beschikt over een goede infrastructuur; de grote treinstations Gare du Nord en Gare de l’Elst bevinden zich in het 10e Arrondissement. Veel hotspots bevinden zich rondom het Canal Saint Martin, beroemd om zijn kade en het restaurant Hotel du Nord.

2. Vieux Port in Marseille, Frankrijk

Een andere populaire wijk in Frankrijk is Vieux Port in Marseille. Vieux Port is de oude haven van Marseille. Nadat de oude haven in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig werd verwoest, is de wijk weer opgeknapt en hersteld. Vieux Port bevat enkele van de belangrijkste hotspots in Marseille, mede door haar eeuwenlange geschiedenis. Bekijk het middeleeuwste Fort Sain-Jean of de populaire Villa Méditerranée. De oude haven is een populaire wijk onder de locals en zij bezoeken graag de beroemde vismarkt of nemen plaats bij één van de vele restaurants.

 

3. Monti in Rome, Italië

Verstopt achter het Colosseum bevindt zich de grootste wijk van Rome: Monti. Deze wijk kenmerkt zich door smalle straatjes, heuvelachtige steegjes en heeft de sfeer van een klein dorp middenin de stad. De wijk straalt klasse uit, maar de bevolking loopt hier niet mee te koop. Piazza Madonna ai Monti is het middelpunt van het sociale leven; de locals komen graag samen op dit plein voor een praatje of om een hapje te eten.

4. De Pijp in Amsterdam, Nederland

Ook in eigen land zijn er hippe wijken te vinden, zoals De Pijp in Amsterdam. In De Pijp vind je een mix van diverse culturen. Nestel jezelf op een terras op het Gerard Douplein of Marie Heineken Plein, of ga een middag winkelen in de Van Woustraat of Ferdinand Bolstraat. Typische Amsterdamse volkscultuur proeven? Loop dan een rondje over de Albert Cuypmarkt.

5. Brixton in Londen, Engeland

Net als de andere hippe Europese wijken wordt Brixton gekenmerkt door een culturele diversiteit. Vooral de Brixton Market en Brixton Village geven de verschillen goed weer door diverse culturele specialiteiten aan te bieden. De wijk heeft een residiëntele sfeer, waardoor je als toerist in Londen een goed idee krijgt hoe het is om in deze Engelse metropool te wonen.

6. Norrebro in Kopenhagen, Denemarken

De Deense wijk Norrebro in Kopenhagen is een hippe wijk met veel hotspots. De, doorgaans jonge, locals zorgen voor een ontspannen sfeer op straat en in de Torverhallerne. Norrebro heeft een creatief en ondernemend karakter en het is geen verrassing dat je deze kenmerken ook terugvindt in de persoonlijkheid van de locals. Deze creatieve en ondernemende jongeren vind je vaak terug in overvolle koffiebarretjes of op één van de vele terrasjes. 

7. Beyoglu in Istanboel, Turkije

De wijk Beyoglu staat symbool voor de moderne Turkse Republiek. Door de verschillende buurten in Beyoglu te bekijken maak je kennis met het moderne Istanboel. De wijk staat niet alleen bekend als dé uitgaanswijk, maar biedt ook andere mogelijkheden. Zowel toeristen als locals houden ervan om over de antiekmarkten te struinen of de kleine designwinkels te bekijken. De boulevard Istiklal Caddesi is daarnaast ook erg populair.

Deze 7 wijken zijn slechts een greep uit de vele hippe wijken in Europa. In welke wijk zou jij wel willen wonen en waarom?