7 interieurtips voor 2019

2018 is nog volop bezig, maar de echte interieurfans kijken nu al uit naar het nieuwe jaar mét nieuwe woontrends. Dus wat heeft 2019 ons te bieden? Welke kleuren komen er op de muren en welk materiaal gaan we veel terugzien? In deze blog zetten we 7 interieurtips voor 2019 op een rij.

Tip 1: De retro invloeden blijven

Er zijn al langere tijd retro meubels en items in ons interieur te vinden, maar deze kan je prima nog even laten staan. De kleuren en tinten uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 komen namelijk erg goed overeen met de woontrends van 2019.

Tip 2: Urban jungle interieur

De natuur staat centraal volgend jaar, een urban jungle interieur past hier dus perfect bij. We gaven eerder al 4 tips voor het creëren van een urban jungle interieur. Met deze tips kan jij direct aan de slag!

Tip 3: Kies voor warme kleuren

Het werd eerder al even genoemd, maar de warme retro kleuren komen weer helemaal terug. Denk hierbij aan curry of mosterdgeel, wijnrood, donkergroen, blauw- en bruintinten en goud.

Tip 4: Ga duurzaam

2019 staat helemaal in het teken van duurzaamheid en het milieu. Dit zie je terug in het materiaalgebruik, maar ook in de kleuren: alles is gebaseerd op de natuur. Uiteraard horen hier, zoals in de urban jungle stijl, veel planten bij.

Tip 5: Mix and match

Het jaar van mix and match komt eraan. Alles kan en hoe unieker, hoe beter! Kies een specifieke cultuur of stijl, een apart thema of creëer jouw eigen stijl. Het enige dat belangrijk is, is dat je de stijl goed doortrekt. Zo straalt jouw interieur één geheel uit.

Tip 6: Natuurlijke materialen

Eén van de belangrijkste onderdelen van de woontrends van 2019: gebruik natuurlijke materialen. Bamboe, hout en natuursteen zijn perfect. Kies je voor natuursteen, dan is marmer een goede keus. Marmer wordt hét materiaal van 2019. Een tafel van marmer, een marmer print op jouw kussen of poster, echt marmer of zelfs een marmer sticker: het kan allemaal.

Tip 7: Kies multifunctioneel

Last but not least: multifunctionele meubels. We zijn allemaal al druk genoeg, dus waarom maken we het leven niet zo makkelijk mogelijk? Multifunctionele meubels zijn hier een voorbeeld van. Denk bijvoorbeeld aan een multifunctionele salontafel.

Blijft op de hoogte met Ben op Zoek

Met deze 7 tips ben jij helemaal op de hoogte van de woontrends van 2019. Wil jij nou meer lezen over het interieur en trends, maar ook op de hoogte blijven van andere onderwerpen met betrekking tot een koop- of huurwoning? Ben op Zoek plaatst regelmatig nieuwe blogs, houd ons dus goed in de gaten!