7 goedkope tips om duurzamer te wonen

Duurzamer wonen en op zoek naar goedkope tips die je meteen kunt toepassen? Wij maken het je graag makkelijk, zodat je er morgen al mee aan de slag kunt.

 7 tips om duurzamer te wonen

Deze 7 tips om duurzamer te wonen kun je meteen toepassen:

  • Radiatorfolie achter de radiator
  • Verwarming ontluchten
  • Verwarming uitzetten waar je niet bent
  • Was drogen aan het wasrek
  • Verlichten met LED-lampen
  • Zuiniger douchen (korter, waterbesparend, wekker/zandloper)
  • Trek een warme trui aan

1. Radiatorfolie achter de radiator

Straal de warmte de juiste kant op, door speciale folie achter de radiator te plaatsen. Voorkom dat je de muur verwarmt, zodat de verwarming omlaag kan.

2. Verwarming ontluchten

Lucht in de radiator zit een laag verbruik in de weg. Door regelmatig jouw verwarming te ontluchten kun je meteen duurzamer verwarmen. Probeer dit iedere paar maanden even te doen, zodat zich niet te veel lucht kan opbouwen.

3. Verwarming uitzetten waar je niet bent

Schakel de verwarming uit in kamers waar je niet bent. En doe de verwarming alvast uit als je over een uur weggaat of naar bed gaat. Daar merk je niets van, terwijl jouw energierekening zo’n 4% lager uitvalt.

4. Was drogen aan het wasrek

De droger is een grote energieslurper. Droog je was gewoon aan het wasrek en bespaar daarmee eenvoudig veel onnodige energie.

5. Verlichten met LED-lampen

Gaat er een lamp kapot? Draai er voortaan een LED-lamp in. Die lampen gaan veel langer mee en zorgen met veel minder stroom voor dezelfde hoeveelheid licht. Bovendien zijn er tegenwoordig mooie warm-witte LED-lampen beschikbaar, zelfs met een kunstmatige gloeidraad.

6. Zuiniger douchen

Je kunt korter douchen, gebruik maken van een waterbesparende douchekop en een wekker zetten. Of gebruik een leuke zandloper, zodat je niet te lang doucht. En maak er een sport van om zo kort mogelijk te douchen, waardoor het ontzettend leuk wordt.

7. Trek een warme trui aan

Wat is er lekkerder dan een dikke en warme trui in de wintermaanden? Maak het gezellig met een wollen trui, zodat de verwarming meteen een graadje lager kan. Makkelijk besparen en meteen een goede reden om wat dichter bij elkaar te gaan zitten.

Duurzaam wonen: iedereen kan het

Zoals je merkt aan de bovenstaande adviezen en onze andere tips, duurzaam wonen kan iedereen. Je kunt er morgen al mee beginnen, om het milieu te ontlasten en bovendien jouw energierekening omlaag te brengen: win-win!

Vragen over het duurzamer maken van jouw huis of op zoek naar een andere woning? Bel ons op telefoonnummer 088 - 00 232 00 of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van je.