6 tips voor het verduurzamen van jouw woningDuurzame woningen, je hoort het tegenwoordig veel. Nieuwbouwwoningen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd, maar ook mensen in een oudere woning proberen rekening te houden met het milieu. Waar moet je beginnen? Wij geven 6 tips om jouw woning duurzamer te maken en uiteindelijk de energierekening te verlagen. 

Tip 1: Goede isolatie is de basis

Wanneer de isolatie van jouw woning goed is, heeft dit een hoop voordelen. Zo verbetert het energielabel van de woning: dit is zeer gunstig als jij het huis wilt verkopen. Daarnaast kan een goed geïsoleerde woning ook verschil maken op de energierekening. De temperatuur kan je goed regelen en de warmte blijft beter in het huis hangen. Dit scheelt een hoop stookkosten in vergelijking met een slecht geïsoleerde woning. 

Tip 2: Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen kan jij jouw eigen stroom opwekken: heel duurzaam en zelfvoorzienend. Het kost wel een paar duizend euro om hierin te investeren, maar na enkele jaren betaalt dit zich zeker terug via de lagere energierekening!

Tip 3: Neem een warmtepomp of zonneboiler

-       Hoe werkt een warmtepomp? Een warmtepomp haalt energie uit grondwater, de bodem of de buitenlucht

-       Hoe werkt een zonneboiler? Een zonneboiler haalt energie uit de zon

Door te kiezen voor een warmtepomp of zonneboiler zorg je ervoor dat de woning en het water op een duurzame manier verwarmd worden.

Tip 4: Ga voor Ledlampen

Vaak wordt er gekozen voor gloei- of halogeenverlichting omdat dit goedkoper in de aanschaf is. Maar wil je duurzaam te werk gaan, kies dan voor ledverlichting. Een ledlamp kost misschien wat meer, maar uiteindelijk gaat deze lamp veel langer mee én is een ledlamp zuiniger.

Tip 5: Vergelijk energieleveranciers

Last but not least een belangrijk onderdeel van energiezuinig wonen: de keuze voor groene stroom. Groene stroom is stroom die opgewekt is uit bronnen die niet opraken, heel goed voor het milieu dus. Vergelijk de verschillende energieleveranciers en let goed op dingen zoals groene stroom en de kosten.

Duurzaam wonen met Ben op Zoek

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Bij Ben op Zoek hebben we zowel koop- als huurwoningen op de website staan. Wil jij weten of de woning die jou aanspreekt ook duurzaam is? Voor meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen. Meer weten over het kopen of huren van een woning? Houd dan onze blogpagina in de gaten.