3 Tips voor het creëren van een Scandinavisch interieur

Ga jij binnenkort verhuizen of je woning verbouwen? Of wil je jouw woning gewoon graag een nieuwe uitstraling geven? Een nordic interieur is momenteel erg populair. Deze Scandinavische stijl is vooral rustig en licht. Kenmerkend is dat een nordic interieur erg gericht is op duurzaamheid. Wil je tips voor het creëren van zo’n interieur? We zetten drie tips voor jou op een rijtje:

Tip 1: Gebruik lichte kleuren

Wit is één van de meest gebruikte kleuren in het Scandinavische interieur. Daarnaast zijn pasteltinten of aardetinten hier erg geschikt voor. De achterliggende gedachte van deze lichte kleuren is dat het de ruimte minder donker, en dus ruimer, laat lijken. In de Scandinavische landen is het namelijk vaak donker. Heb jij dus een kleine ruimte of donkere woning? Deze stijl is dan ideaal voor jou.

 

Tip 2: Kies natuurlijke materialen

Door alle lichte kleuren en de rust van de Scandinavische stijl, wordt er vaak gedacht dat het een ongezellige en koude sfeer in huis brengt. Dit is echter niet het geval. Door het gebruik van natuurlijke materialen wordt dit voorkomen. Hierin komt ook de duurzaamheid van de stijl terug. Kies voor natuurlijke en onbewerkte materialen en je hebt binnen no-time een Scandinavisch interieur.

 

Tip 3: Houdt het rustig maar spannend

Je ziet in een Scandinavisch interieur vaak weinig accessoires staan. Wat er staat draagt bij aan de warmte en de sfeer in de woning én is gedurfd. De rustige kleuren en weinige spullen worden in dit geval afgewisseld met gewaagde printjes en misschien hier en daar een kleur die eruit knalt. Okergeel is nu bijvoorbeeld erg hip. Durft jij een nordic interieur aan in jouw woning?

 

Kies jij voor een Scandinavisch interieur in jouw woning?

Klinken deze drie tips jou als muziek in de oren en kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Of vind je het nog iets te gedurfd om jouw hele interieur om te gooien naar een Scandinavisch interieur? Probeer onze tips stapje voor stapje en je merkt vanzelf of jij het mooi vindt en of het in jouw woning past. Veel succes!