€ 895.000 k.k.
  • Bellen
€ 895000,- k.k.

Kerkstraat 11 A+B, Soest

RIJKSMONUMENT ‘DE DRIE RINGEN’

Gelegen in de historische Kerkebuurt, die rondom de uit de 14de eeuw daterende Oude Kerk is ontstaan, in het hart van het oude Soest hebben wij het genoegen te koop aan te mogen bieden deze voormalige dwarshuisboerderij, genaamd ‘de drie ringen’, op een perceel van bijna 1.500 m² eigen grond. De rijksmonumentale boerderij stamt oorspronkelijk uit 1580 en kent dan ook een rijke historie. De centrale ligging van de boerderij, grenzend aan het ‘poldergebied’, biedt de toekomstige bewoner uitstekende mogelijkheden voor bijzonder wonen en recreëren. Diverse voorzieningen zijn op korte afstand gelegen. Ook grote steden als Amersfoort en Utrecht zijn eenvoudig te bereiken. Het NS-station Soest ligt op slechts 1,5 kilometer afstand.

De sfeer in deze authentieke dwarshuisboerderij is uniek. Er is nog veel detaillering aanwezig die u in een woonhuis uit deze bouwperiode mag verwachten. Met het besef van de historie van dit object in uw achterhoofd, maar in de luwte van alle hedendaagse en moderne voorzieningen, is hier wonen een absoluut voorrecht.

De voorgevel van de boerderij is zeer indrukwekkend. Een prachtig gemetselde gevel voorzien van snijvoeg, ramen met roedenverdeling en luiken en een pannen dak voorzien van dakkapellen met zijwangen. In dit gedeelte van de boerderij – het voorhuis - vindt u een woonkamer met schouw voorzien van antieke tegels, woonkeuken, twee badkamers en drie slaapkamers. De voormalige deel – het achterhuis - is voorzien van een rieten dak en een wit gepleisterde achtergevel. De begane grond is voorzien van een indrukwekkende ruimte met vide en keuken en ook de ruimte op de verdieping heeft nokzicht. Het voor- en achterhuis zijn zowel op de begane grond als op de verdieping met elkaar verbonden.

Dit unieke object laat zich in de brochure moeilijk beschrijven. Voor de sfeerbeleving nodigen wij u dan ook graag uit voor een bezoek ter plaatse.


INDELING

Begane grond voorhuis

U bereikt de boerderij via de voordeur voorzien van bovenlicht met levensboom en komt in een voorportaal met marmeren vloer, garderobe en meterkast. Doorlopend komt u in de hal met marmeren vloer met aan de linkerzijde de woonkamer en aan de rechterzijde de woonkeuken. De sfeervolle woonkamer beschikt over een schouw met antieke tegels, schuiframen, balken plafond en deur naar de achtertuin. De woonkeuken is voorzien van fraaie estriken vloertegels en het keukenblok beschikt over een authentieke stoof met 3 ovens, 8 kookzones, koelkast en vaatwasser.
Achter de keuken vindt u een badkamer met wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Middels een schuifdeur bereikt u de technische ruimte met c.v.-installatie. Het toilet is separaat en achter de badkamer gesitueerd. Vanuit de hal kunt u tevens de verdieping bereiken….

Verdieping voorhuis
Hier vindt u een overloop met een drietal slaapkamers en een badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, douchecabine en toilet. Via een vaste trap is vanuit één van de slaapkamers de tweede verdieping te bereiken waar nog een grote bergruimte te vinden is.

Begane grond achterhuis
Vanuit de hal in het voorhuis loopt u via een tussenkamer, voorzien van openslaande deuren naar de achtertuin, naar het achterhuis, de voormalige ‘deel’. Hier vindt u een indrukwekkende en riante ruimte, die voorzien is van een vide. De houten gebinten, klinkerbestrating en de voormalige staldeuren geven deze ruimte de unieke ‘boerderij’-sfeer. Voorts vindt u in deze ruimte nog een keukenblok met daarachter een toilettengroep met wastafel en twee separate toiletten. In de technische ruimte vindt u de heteluchtverwarming met geiser die het achterhuis van verwarming en warm water voorzien.

Verdieping achterhuis
Op de verdieping is één grote ruimte te vinden met nokzicht en dakvensters. Via een doorloop komt u in één van de slaapkamers van het voorhuis.

BIJGEBOUWEN
- hooischuur met rieten dak en houten rabatdelen in gebruik als berging
- schuur voorzien van pannen dak, houten rabatdelen en dubbele deuren
- aluminium prieel met koepeldak en vlonderterras


TUIN
De achtertuin heeft volop privacy en een fantastisch uitzicht over het achtergelegen poldergebied. De tuin is opgedeeld in verschillende compartimenten afgezet met buxus- en beukenhagen. Tot slot is het mogelijk om achter Kerkstraat 11B twee auto’s op eigen erf te parkeren.

HISTORIE boerderij
De boerderij kent een rijke historie en dateert oorspronkelijk uit omstreeks 1580. In de eerste helft van de achttiende eeuw is de boerderij vermoedelijk grondig verbouwd. In 1915 werd het achterhuis gewijzigd en in 1974 vond een restauratie plaats, waarbij het voorhuis ingrijpend werd veranderd. Tevens werd toen de voorgevel ontdaan van haar witte pleisterlaag. In 1976 werd links van het pand een vierroedige hooiberg geplaatst. In 1982 werd het achterhuis verbouwd tot wijkgebouw "De Deel' voor de Nederlands-hervormde kerk. De voormalige herberg komt uitgebreid voor in het eerste hoofdstuk van de roman 'Ferdinand Huyck', die in 1840 werd geschreven door Jacob van Lennep.
Het bakstenen pand heef een T-vormige plattegrond en telt een bouwlaag met een zolderverdieping. Het voorhuis dat haaks op de Kerkstraat ligt, heeft een afgewolfd zadeldak dat is gedekt met grijze Oudhollandse pannen en is voorzien van twee schoorstenen op de nok. Voor de verbouwing in 1974 had het dwarse voorhuis een mansardekap. Het afgewolfde zadeldak van het achterhuis heeft een ongelijke voet- en nokhoogte en is gedekt met riet. De asymmetrische voorgevel heeft links een houten paneeldeur met een bovenlicht met levensboom. Uiterst rechts hangt een schildvormig uithangbord met een voorstelling van drie ringen en het jaartal 1580.


Kortom: een zeer uniek object met een heerlijke tuin op een historische locatie. Dit unieke object laat zich in de brochure moeilijk beschrijven. Voor de sfeerbeleving nodigen wij u dan ook graag uit voor een bezoek ter plaatse.

In collegiale verkoop met van Waaij Makelaars te Soest.

Vraagprijs € 895.000,-- k.k.

Overdracht
Vraagprijs € 895.000 k.k.
Beschikbaarheid Te koop
Aangeboden sinds 3 maand(en)
Bouw
Type Woonhuis
Bouwjaar
Indeling
Oppervlakte 307 m2
Inhoud 1273 m3
Aantal kamers 7

Reageer op woning: Kerkstraat 11 A+B Soest de Eng-Soest-Midden

Bellen
Dit huis bevindt zich in: de Eng-Soest-Midden

Wil je een betaalbaar huis kopen of huren in Soest de Eng-Soest-Midden? Soest de Eng-Soest-Midden is een fijne wijk om in te wonen. Op loopafstand vind je alle benodigde voorzieningen en Soest de Eng-Soest-Midden ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen.

Meer info over deze wijk