Amersfoort

Amersfoort is een prachtige stad met een rijke historie. Geniet van de kleine straatjes, de monumentale panden en de gezellige sfeer in de binnenstad. Amersfoort is een prachtige plaats om een eigen huis te kopen of te huren.

Bekijk het aanbod

Wonen in Amersfoort

Amersfoort staat bekend om haar compacte historische binnenstad. De beroemde koppelpoort is de toegangspoort van de stad. Met leuke winkeltjes, zonnige terrassen en gezellige zomerfestivals heeft Amersfoort alles wat je zoekt. Onder de Onze Lieve Vrouwetoren vind je ontelbare restaurantjes in monumentale panden. Maar Amersfoort heeft nog veel meer te bieden. Het vernieuwde Eemplein en de oude Eemhaven met het stadstrand Zandfoort aan de Eem zijn hip en happening. In Vathorst koop je een huis in een kindvriendelijke omgeving en in Randenbroek woon je midden in het groen. Bovendien wordt Amersfoort omringd door schitterende natuurgebieden, dat maakt de ligging uniek.

Amersfoort heeft alles van een grote stad, omringd door schitterende natuurgebieden.

 4x Amersfoort ontdekken

 1. Bezoek de Onze Lieve Vrouwetoren
  Beklim de 98 meter hoge toren en geniet van het uitzicht over Amersfoort.
 2. Beleef de nieuwe stad bij de Eemhaven
  Maak een wandeling door de Eemhaven en eet een hapje in restaurant Dara of Vuur.
 3. Maak een historische stadswandeling
  Leer meer over het historische Amersfoort tijdens een rondleiding van het Gilde.
 4. Bezoek dierenpark Amersfoort op de berg
  Bezoek de apen en alle andere bijzondere dieren in de dierentuin.

Een huis kopen of huren in Amersfoort

Op benopzoek.nl vind je alle beschikbare koop- en huurwoningen van de Alliantie in Amersfoort. De voorrangsregeling voor sociale huurders maakt het wonen in Amersfoort mogelijk. 

Woningaanbod in Amersfoort